Hírek

Jelenlegi hely

JÁTÉKOK ÉS SZERELMEK

Kováts Kriszta, Nyáry Krisztiánnal és Fábri Péterrel közösen egy könyvet/cd-t jelentetett meg a Corvina Kiadó gondozásában, Játékok és szerelmek címmel. Benne Nyáry Krisztián 14 kulturtörténeti miniesszéje a játék témakörében magyar írókról, művészekről, szerencselovagokról, valamint egy CD- melléklet a Kováts Kriszta Kvintett új dalaival a játékokról, Fábri Péter dalszövegeivel. A cd érdekessége, hogy most Kriszta zenekarának tagjai írták a zenét. A legtöbbet Schneider Zoltán, aztán Csuhaj-Barna Tibor és Perger Guszty is írt egy ütős-számot. Az anyag úgy született, hogy Péter kitalálta a témát, hogy játékokról szóljon a következő albumunk. A játékoknak persze szabályai vannak (pl. tenisz, póker, rulett, ping-pong, stb.) - a daloknál az lett a szabály, hogy midegyik játék egy-egy életjátszma is. Krisztián számára az volt a szabály: írj bármit, ami ezekről a dalokról eszedbe jut. És neki  a Monarchia idejéből jutottak eszébe különféle történetek...

A dalok bemutatója a Zsidó Művészeti Napok keretében volt 2017.május 7-én a Budapest Jazz Club-ban:
http://zsidomuveszetinapok.hu/hu/programok/38-2017-majus-7/187-jatekok-e...
https://papageno.hu/promocio/2017/04/zenes-jatszmak-kovats-krisztaval-es...

Kritika: https://olvassbele.com/2017/05/17/kapcsolatok-es-disszonanciak-kovats-kr...

A könyvbemutató a Magvető Caféban volt május 23-án és a szerzők a Könyvhéten dedikáltak június 11-én 14h-kor a Corvina sátránál. június 17-én 11-től  a Láng Tékában dedikáltak a szerzők.Legközelebb a Pozsonyi Pikniken lép fel Kriszta Nyáry Krisztiánnal szeptember 2-án 15 h-kor.

Az anyag színházi bemutatója november 11-én lesz, ismét  Madách Stúdióban, ahogyan a Budapest bámészko és a Magyar flódni esetében is volt.

 

képek: 
könyvborító